• Facebook Black Round
  • Instagram - Black Circle

© 2018 by Design-Domova

+420 775 565 351   |   PetraHolubova@design-domova.cz

Paneláková kuchyně pro mladý pár

Slečna Lucie se na mne obrátila se žádostí o pomoc při rekonstrukci panelákového jádra.

 

Původní kuchyně měla klasických 180 cm + volně stojící sporák. Za rohem byl vstup do průchozí koupelny. V prostoru před oknem stál jídelní stůl a v rohu chladnička. Dispozice, kterou zná mnoho obyvatel panelových domů. Protože koupelna byla hodně malá a mladý pár si přál pračku umístit právě zde, a ne v kuchyni, chtěli posunout příčku mezi koupelnou a kuchyní o pár centimetrů na úkor kuchyně. A v té chvíli zjistili, že na vymyšlení kvalitního návrhu kuchyně, která bude nejen hezká, ale hlavně funkční, sami nestačí. Se spoluprácí s tímto sympatickým párem jsem ráda souhlasila a obdržela následující zadání:

- v kuchyni musí být myčka, multifunkční trouba a plynová varná deska.

- přáním pan Štefana byl malý snídaňový stolek

- chladnička bude umístěna v nice vedle dveří do kuchyně

- vzhled kuchyně sice moderní, ale nikoliv sterilní, dekory spíše světlejší

- nad horními skříňkami bude řada luxfer pro přirozené denní světlo v koupelně

Zákazníci měli také stanovený rozpočet na kuchyňskou linku, který nebyl přiliš velký.

Po úvodní schůzce, kdy jsme si ujasnili, kudy se při plánování kuchyně budeme ubírat, jsem vytvořila tři varianty. Jedna z nich oběma mladým lidem ihned padla do oka a mohla jsem ji rovnou dodělat do finální podoby, včetně návrhu instalací pro řemeslníky. Pan Štefan byl nadšený ze "svého" snídaňového stolku a slečna Lucie zase z vybraného dekoru olivového dřeva v kombinaci s jasmínovým odstínem na horních skříňkách. Protože dekor dvířek je velice výrazný, pracovní desku jsem vybrala neutrální šedou v jednoduchém dekoru imitujícím nerez. V podlahovém studiu jsme vybrali korespondující podlahovou krytinu. Jako osvětlení pracovní plochy jsem navrhla osvětlená dna horních skříněk (viz. foto níže).

Celkově se tato realizace velice povedla, zákazníci si pochvalovali dokonalé splnění všech požadavků. Myslím, že nevelký prostor byl využit do posledního centimetru. Kuchyňská linka nabízí dostatek úložného prostoru i nadstandardní pracovní plochu. Zároveň nepůsobí vůbec přeplněně.

V referencích si můžete přečíst názor slečny Lucie a pana Štefana na naši spolupráci.